Beskæftigelses indsats

Dong salg til Goldman Sachs

NXHK

Underskrift indsamling mod salget af aktier til Goldman Sachs. Enhedslistens frontkæmpere står i kø for at hindre salget. Facebook grupper mod salget af Dong, Twitter flyder over af modstand mod salget, hvor er det nemt at give sin mening til kende i dagens Danmark.

Min personlige holdning for en god ordens skyld. Er egentligt ret ligeglad, eneste tanke er at noget med en privat ledelse bliver ledt mere effektivt end en offentlig ledelse.

Hvad er vi så ude i. Altså de 100.000 der til dato har skrevet under på at de er i mod salget.
Er det modstand mod at et offentligt ejet selskab bliver solgt ? Eller er det det faktum at det er til Goldman Sachs.

Har funderet over hvorfor en mase mennesker interessere sig voldsomt for at et statelige ejet selskab bliver delvist solgt. Mener der har været en masse andre selskaber der er blevet solgt uden at det har skabt røre i andedammen. TeleDanmark senere TDC som eksempel. Så min konklusion er at det er det faktum at det er Goldman Sachs der er køberen som får folk til at protestere.

Goldman Sachs, mit gæt er at ca. 95% af den Danske befolkning ved følgende om selskabet. Det er amerikansk, var involveret i Finans krisen, de køber deres aktier gennem en selskab i skattely, et multinationalt selskab der er skabt for at tjene penge.

Det er så her jeg begynder at undre mig lidt. For det er mit postulat, at langt de fleste selskaber specielt de amerikanske var involveret i Finans krisen. De vil alle tjene penge, og lur mig om der er nogen af de 95% der kan gennemskue skatte reglerne, så de rent faktisk kan gennemskue om den konstruktion der er lavet, vil ende op med at snyde statskassen for sine penge. Jeg kan ikke gennemskue det.
Håber dem i Finans ministeriet kan, sammen med de ansvarlige politikere. Som vi jo har bedt om at varetage den slags for os.

Min underen går på at så mange mennesker mere eller mindre ukritisk kaster sig over en sag, som er så kompleks og tager parti for de højst råbende. bevares, Goldman Sachs har da bestemt et image problem, tror det der undre mig mest er at de ikke har identificeret det inden købet og fået et PR selskab til at gøre noget ved det.

Lad os lige tage fat i TDC igen. Blev solgt for mange år siden, og blev i 2007 tror jeg opkøbt at nogle kapital fonde. tror de har ca. 90% af aktierne. Tænker at det er stærkt begrænset hvor mange af de  berømte 95% af den danske befolkning der kender navnene på de fem kapital fonde og kender til deres meriter. Som jeg kender til det, så har de skåret TDC helt ind til benet, og har samtidig belånt selskabet til op over begge skorstene. Noget der i mine øjne er langt være end at staten vil sælge er det 19 % af aktierne i Dong. Ville der have været de samme protester hvis det var et salg til Apax ?

Jeg kan ikke gennemskue om det er en god eller dårlig handel, eller om salget er en god eller dårlig ide. Spørgsmålet er og det som lidt er min point, hvor mange kan egentligt det ?

Liste Ø og en masse gamle koryfæer i form af tidligere vismænd og minsandten om ikke der er en gammel stats minister iblandt, har været ude og tale imod salget. Dels ud fra idealistiske grunde, dels ud fra at man sagtens kunne få en bedre handel, med et andet selskab.

Til mine venner i Liste Ø, hvis i mener at den nuværende Finans minister ikke er opgaven voksen, så frem for at føre valgkamp, så kunne i jo sådan set fyre ham, i er regeringens parlamentariske grundlag. Så stop med at hyl og gør noget i stedet.

Til kloge ågerne, Sikker på at finansministeren har gået efter den bedste handel. Sikker på de har flere fakta til rådighed, en tidligere måske lidt opmærksomheds søgende koryfæer Finas ministeriet er jo ikke under anklage for landsskadelig virksomhed.

Er sikker på at der er andre selskaber som er købt af kapitalfonde, som er ejet af kinesiske penge, altså den kinesiske stat, som objektivt set vel er være end et privat selskab. Hvem ejer egentligt Goldman Sachs ? Sjovt at der ikke er nogen der er løbet ned af den vej.

Nå, jeg er grundlæggende fortsat ligeglad med om staten sælger Dong aktier, og om hvilken af de store spillere på market det er som køber dem. Er bare forundret over den virak som slaget har givet, og på hvilket grundlag, man kan få så mange mennesker til at skrive under på en protest.

At en masse mennesker bruger det til at fremme deres person, ja… det kom ikke bag på mig.

 Vil selvfølelig meget gerne høre hvor jeg er galt på den, så kommenter endelig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beskæftigelses indsats