Politikerlede

Beskæftigelses indsats

DSC_0004Kan se at i dag komme Carsten Koch udvalget med deres udspil omkring beskæftigelses indsatsen. Kom til at tænke på hvor “klog” jeg var før jeg selv havde været en tur gennem møllen. Nu hvor jeg har været rundt omkring Jobcenteret A-Kassen osv. tænker jeg at min mening er blevet en lille smule mere kvalificeret.

En af de konklusioner der er fra udvalget med at dagens one size fits all ikke er hensigt mæssig, bliver jeg nød til at give dem ret i. Der er temmelig stor forskel på folk der søger et håndværks job og et ledelses job. Nogen kommer uden egentlig erhvervs erfaring og en masse forliste uddannelser, som fantaster og tror at de kan valse ind på arbejdsmarked og få et top betalt job.

I Rødovre hvor jeg bor har man en tidlig indsats, hvilket betyder at man senest 3 måneder inde i en ledighed, kommer i aktivering, hos et job konsulent firma. Spændet mellem top og bund på det kursus var for stort. Folk kom uden et CV, og da vi skulle høre om at søge job via nettet, startede vi med at vise en søge maskine kaldet jobindex.dk og hvordan man kunne tilpasse signe søgninger. Har stor forståelse for at man skal have alle med, men derfor er en mere målrettet indsats baseret på den enkelte helt klart en god ide.

De 6 ugeres valgfri uddannelse, come on, er der nogen som ansætter folk, der med hånden på hjertet kan sige det vil gøre en forskel om en person har været på et  seks ugers kursus i ansættelses situationen ? Med mindre det drejer sig om noget så jordnært som et truck kort og den slags.Tror det primært giver omsætning hos dem der udbyder kurserne, og hvis ikke vi havde dem, så ville der jo være flere kursus afholder der skulle finde job. Så lidt hjælper de da…….
Det er så her hvor fantasterne, skal have en kærlig….Hård hånd og få prioriteret hvis de skal have et kompetence løft.  For det magter de ikke selv, nogen gør, så her er der igen behov for individuel indsats.

Har det lidt sjovt med at A-kasserne, glædeligt  i årevis tager i mod mine penge med et smil, for så at komme efter mig som en anden skrap tante med et baseball bat når jeg skal have noget retur af det jeg har betalt for selv, som deres løn…….. Reflektion……..tåbelig…..lovgivning.
At man samtidig har to mestre, jobcenteret og A-kassen som begge kommunikere ud fra gør som vi siger eller vi tager dine dagpenge. Ved ikke, en vild ide….. Slå funktionerne sammen ?? Det er med et stille smil om læberne at jeg tropper op til et CV møde hos A-kassen, og 3 dage efter gør det samme hos Jobcenteret. Søreme om ikke de også er uenige om hvordan et Cv skal udfærdiges.

Jobcenterets opfølgning på om man søger er i bedste fald totalt til grin. En gang hver 7 dag, skal man logge ind og trykke på en knap, så er den hellige grav velforvaret. Hos a-kassen skal man logge ind og udfylde en jog log, om hvor man har søgt. Kræver 2 aktiviteter om ugen, altså nok at jeg ringer til en gammel kollega og hører om der er nogle leads, det var 1 aktivitet.

Alibi søgning hvor der bliver søgt på stillinger man aldrig vil få, lever også i bedste velgående. Sikkert til glæde hos arbejdsgiverne. Igen hjælper det, da der så skal være flere arbejdsgivere, da de skal læse en masse pluder ansøgninger igennem.

Faktisk kan man sige at beskæftigelses området, i et meget langt stykke hen af vejen primært beskæftiger sig selv. Hvis de ikke var der ville der være mange flere der var arbejdsløse (slet skjult point). Der er så konsulent huse der lever godt af at kommunerne indbyrdes slås om at få netop deres borgere i arbejde. En egentlig Milliard industri, som klart kunne bruges bedre. Kender ikke så mange der kan sige at det var jobcentret der skaffede mig mit job.

Det som er det egentlige problem, at der ikke er så satans mange ledige stillinger flyver ligesom hen over hovedet på systemet.

Men ak, man kan ikke tillade sig at side her og taste brok ind, uden selv at komme med nogle konstruktive forslag.

1. De første 3 måneder, hav et åbent tilbud til folk om at få hjælp til Cv og ansøgninger og den slags. Hold åbne workshops, med hvordan man søger osv. Hold ellers nallerne væk.

2. 3-9 måned, individuelt forløb, hvor det bliver afdækket om det er realistisk med det job man forsøger at finde, får kigger på kompetencer, hjælp med at søge job, tilmeldte workshops, mulighed for at trække på de kompetencer som jobcentre og andre har. Tildeling af en fast job konsulent, der følger op på om du har søgt, osv.

3 9-300 måned. Jobcentret har mulighed/pligt til at anvise et job. Inden for 25 km fra bopælen, lønnen minimum som dagpenge + 2000kr + beskæftigelses fradrag. Ved frafald, skal det vurderes om det er en kan eller vil problematik. hvis det  er en vil problematik, så væk med pengene. Hvis det er en kan problematik, så er man i den forkerte kø (skulle gerne afklares tidligere).

Tanken bag er lad først selv folk finde et job, så hjælp dem og tilsidst tving dem. Ideen med nytte job, det er sku en der har fået natpotten galt i halsen. At få folk til at samle hundelorte op til ingen penge, for at den ratfærdige harme kan få udløb i at overmenneskerne pisser på undermenneskerne, er helt til grin. Der er masse af rigtigt arbejde der skal gøres i vores samfund, betal folk noget mere og opret de job der skal til. Lad pengene flyde fra den ene kasse over i den anden kasse. For princippet i at man skal arbejde for at få penge er der ikke noget galt i, så længe man sikre at der minimum er 1 dag om ugen til at søge relevante job i.

Ved godt at der er mange flere problemstillinger, men min tilgang er den overordnede og da en blog må nødvendigvis stoppe på et tidspunkt. Er det hertil mine guldkorn rækker i dag.

PS, prøv denne foto blog, som en af min venner kører fantastisk hvis et kamera er mere end en Iphone http://hanzihefti.blogspot.dk/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Politikerlede