Skandale, uretfærdigt og samfundsomvæltende.

Terror, Jihad, al-qaeda

DSC_0177

Hej igen.

Her et dilemma jeg ikke selv er helt afklaret omkring.
Vil min overskrift betyde jeg får besøg af diverse efterretningstjenester, vil selvfølelig pynte på mine besøgstal, men er det egentligt noget der er specielt fedt ?
Vil selvfølelig gerne beskyttes mod terror, og der er nok ikke så mange der er i tvivl om at et vist niveau af overvågning er nødvendigt. Men her kan man så dele tingene lidt op. Hvis jeg får et besøg fra NSA, så er dette en åben blog, så alle er inviteret (gad vide om google analytics opdager et besøg fra NSA). Men så kommer jeg til der hvor der er forgået telefon aflytninger. Lidt sjovt at medierne går helt af skinnerne, bare fordi at der en Snowman der letter sit hjerte. Han har egentligt ikke afsløret noget , som jeg personligt ikke allerede forventede.
Vil nok et langt stykke hen af vejen argumentere at de bare kan lytte med, har ikke det store at skjule. jeg har en meget stor tiltro til vores efterretnings tjeneste i Danmark, som jeg forventer administrere deres magt og rettigheder, med et dansk moralsk kompas.

Kan så alligevel blive lidt nervøs nå PET chefen måske har brugt sin adgang til at forsøge at få Pia Kjærsgaard til ikke at deltage i en tur på Cristiana. Har noteret mig at han udtaler “jeg kan fuldstændig afvise, at jeg skulle have tiltvunget mig adgang til oplysninger og anvendt dem til uvedkommende formål.” Kan tolkes som at han allerede havde adgang og derfor ikke tiltvinger sig adgang. Vil nok også postulere at “anvendt dem til uvedkommende formål”, har meget med perspektivet at gøre, da hvis det er rigtigt er oplysningerne anvendt til at det formål at forhindre en stor politi aktion, hvilket ikke kan kaldes uvedkommende. Så man kan ihvertfald  ikke postulere at manden ikke har sagt sandheden, men lidt sjovt at der ikke er boret mere i det.  Men der var selvfølelig vild med dans…..

Tilbage til telefon overvågning. Ved så ikke lige hvad jeg syntes om at det er NSA der gør det eller andre efterretnings tjenester. De opererer ikke efter et dansk moralsk kompas, der operere formentligt ikke efter nogle regler, så længe der er tale om ikke nationale borgere. Hvorfor de lige skulle lytte med på min telefon….. risikoen er lille og et eklatant tidsspild fra deres side. Men hvor går grænsen ? mails ? og hvad sker der når overvågning overgår til handling ?
Igen jeg er ikke selv prototypen på en terrorist, men hvis nu jeg havde heddet noget andet været lidt mørkere i huden, snakkede med min fætter Hamid, der havde været inde på en jihad hjemmeside. Pludselig vil jeg ikke kunne flyve til USA eller UK.

Jeg ville kun have ringe mulighed for at gøre noget ved det. Jeg vil personligt nok ikke blive ramt af det, så skal jeg bare læne mig tilbage og tænke ikke mit problem.

Må indrømme jeg er i tvivl, vil helst ikke springes i luften. Men hvor går grænsen.
Jeg er ret overbevist om at hvis nogen kommenterede dette indlæg, både for overvågning og mod overvågning, ville jeg kunne tilbagevise begge udgangspunkter meget overbevisende. Sikkerhed vs Retssikkerhed.

Kan på en måde være pænt ligemeget hvad jeg syntes, NSA gør hvad de heletiden har gjort, uanset hvad Snowden så fortæller. PET, får relevante oplysninger fra NSA, og har derved ikke brudt nogle love, og det er efter min mening pænt naivt at tro at det kun er noget der sker i udlandet, og kun nogen gange.

Kan egentligt ikke helt forstå begrebet big brother. En storebror der holdt lidt øje med en er vel ok, men det er ikke lige storebror, men store en anden.
Hvad med muligheden for at lave industri spionage ? De rigtige ting hvisket i de rigtige øre. Hvis man kigger på økonomien er det ikke noget som USA gør, men Kina ?

Tror jeg ville fortrække at PET blev kigget i kortene af et Dommer udvalg under indenrigsministeren, ikke justitsministeren, da han er chefen, og ikke folketinget som helhed. Jeg må indrømme det ikke er alle politikkere jeg mener vil kunne håndtere informationerne. For mange egne intereser på spil tror jeg.

Tror min konklusion er  at, PET tror jeg på, Jacob Scharf er en luskebuks og resten kan jeg ikke gøre noget ved.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skandale, uretfærdigt og samfundsomvæltende.