Hund aflivet, frygt for rabies

Politiet, Har der været en game changer ?

DSCF12231Har gennem noget tid tænkt en del over om der har været en game changer inde for politiet i Danmark. Har altid haft en utrolig stor respekt for Politiet og deres arbejde. Det vil være urealistisk at tro at at med omkring 10000 betjente ikke vil være nogen der kommer til at krydse stregen og være direkte uhæderlige, men alt i alt mener jeg at de holder orden inde for egne rækker og at de gør et fantastisk job. Ville ikke bytte med noget politi fra andre lande.

Men, for der er et men. Jeg syntes jeg er begyndt at opleve at min holdning til Politiet er blevet udfordret. Ikke voldsomt, men alligevel syntes jeg  at der er kommet nogle skår i min ellers utrolig positive holdning.
Det er noget jeg ikke helt har været klar over hvorfor, og noget jeg egentligt ikke har lyst til at opleve, at have den følelse.
Noget af det jeg er kommet frem til er at jeg oplever at Politiet er blevet mere kyniske. Jeg oplever at der ind imellem sniger sig lidt ligegyldighed ind. læser en gang imellem om folk der er blevet ladt i stikken og hvor Politiet ikke har taget dem seriøst.

Eksempel. Jeg har haft indbrud 3 gange i min bil gennem tiden. Har kun gidet at anmelde det en gang, for hvad er pointen i at anmelde det hvis ingen så meget som overvejer at gøre noget ved det. Forsikring ja, men begge de sidste to var under selvrisikoen.
Har oplevet at have en PC stjålet, vidste hvor den stod, viste hvem der brugte den. Det tog 3 måneder at få den hjem, gennem et entreprise level stykke software og et firma der specialiserede sig i at få udstyr retur, som poundede politiet i gentofte.
Har læst en masse gange om ipads og andre appel produkter hvor folk er frustrerede over at politiet ikke ville hjælpe med at få dem retur på trods af de vidste hvem der havde stjålet det og hvor det var. Læste så i dag om nogle blomster der blev stjålet på Fyn, hvor politiet ikke ville modtage flere anmeldelser. (Har læst at der efterfølgende er fundet ud af det formentligt er hjorte, men princippet i det.)

Kan kun sige at hvis ordensmagten ikke tager sine borgere seriøst, så har det en tendens til at gå den anden vej også. Hvis politiet ikke vil hente mit stjålne udstyr, så må jeg enten acceptere at det er tæt på at være gratis at stjæle i Danmark og tage tabet. Eller selv gå hen og hente mit udstyr. Altså en direkte opfordring til selvtægt. Jeg ville enten have nogle store venner med, eller et baseball bat. Så har vi balladen.
Der kørte en vits rundt om en mand der ringede og fortalte at der var en der var ved at bryde ind i hans hus. Politiet havde ikke nogle vogne at sende, så desværre. Manden ringede igen og fortalte at han nu havde skudt manden. Politiet kom med 6 vogne med det samme og anholdt indbrudstyven. Hvorfor sagde du at du havde skudt ham spurgte politiet så, hvorefter manden svarede hvorfor sagde du at du ikke havde nogle vogne.

Tænker det er skidt når nu det er at jeg ikke er sikker på at jeg kan få hjælp, og jeg så selv drager den konklusion ikke at anmelde en indbrud.
Har en klar formodning om at der er tale om prioriteringer at bande konflikter og narko handel er den store synder. Kan også konstatere at der er kommet flere fotovogne, er selv pisse lovlydig, så har ikke betalt ekstra skat endnu, men en dag glipper det nok. Men er det den rigtige prioritet, at sidde og kradse penge ind til stats kassen frem for at hjælpe sine borgere ? tror jeg i de sidste 3 måneder har set 8 foto vogne, og kun en af dem var placeret et sted hvor der efter min mening var tale om præventiv placering og ikke en pengemaskine. Læste noget om at politi cheferne har bonus efter hvor mange bøder de får uddelt. Håber jeg faldt for en 1 april artikel og ikke opdagede det, for ellers står verden sku da ikke mere.

Vil fortsat postulere at det er 40-50 års forfejlet tilgang til narko, der bære den egentlige skyld i at politiet er overbebyrdet. Gør det lovligt og lad folk fuckke deres eget liv op hvis det er det de ønsker. Eller gør det ulovligt at være påvirket af stoffer og smid folk 6 måneder i hus arrest hvis de bliver taget. Meget ville hurtigt være vundet.

Har ikke mistet tilliden til Politiet, men den er ikke uforbeholden mere. Håber at kynismen bliver addreseret og at Politiet kan vinde pladsen tilbage, hvor de er til for borgeren og ikke bare nogen der er pænt irriterende når de skriver bøder ud.

Og så et opråb af de store. Det krænker i den grad min retsfølelse hvis der er områder hvor politiet ikke patruljere eller kommer om natten af frygt for uroligheder. Det er bare ikke godt nok på nogen måder. Det er der, der starter en glidebane og hvor respekten forsvinder. Hvis man ikke behøver respektere politiet hjemme i gården, fordi de ikke ønsker en konfrontation, så lad i hvert fald være med at blive overrasket hvis respekten heller ikke er tilstede i byen og andre steder.

Så kom nu tilbage og ind i kampen. Få løst den latterlige narko politik med noget der virker og få værdierne tilbage og på plads igen.
Jeg savner jer sku.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hund aflivet, frygt for rabies