Under overfladen....

Noget er råddent i……

 

2013-10-28 16.48.21

Sidder og følger stormen, ja både den rigtige også den der er opstået efter PET chefens afgang.
Kan ikke understrege hvor skidt jeg mener det er at en efterretnings tjeneste på nogen måde, uden at informere de involverede politikere blander sig i deres arbejde. At justitsministeren og formanden for retsudvalget følger trop ved at dække over det og give urigtige oplysninger gør sagen langt mere alvorlig. Deres lidt “når ja” bemærkninger om at der er tale om hemmelighedder og sikkerheds vurderinger er efter min opfattelse direkte til en fyreseddel.

“Jeg tænkte der var så meget andet vi skulle nå og Christiania lå der jo også i morgen.” Viser med al tydelighed at konceptet med at sige sandheden ikke lige er så vigtig for formanden for retsudvalget.

Man kan selvfølelig postulere at nå ja, det var en tur på Christiania, så vigtigt var det vel ikke. Nej, det var det formentligt ikke, og de kom rentfaktisk afsted på et andet tidspunkt.

Men….. Hvilke andre manipulationer har PET ellers fortaget ?
Godkendt af justitsministeren eller ej.
Hvilke andre ting er der ellers blevet undladt at informere folketinget om ?
Hvilke andre ting er der ellers løjet omkring ?

Hvor stopper manipulationen henne, hvad med hvis Pia, skulle til et vælger møde, der så blev flyttet til en dag hun ikke kunne.

Ville gerne sige at dette jo er en enlig svale, men nu er tvivlen kommet, og det eneste jeg syntes er positivt, er at politifolk i Politiets efterretnings tjeneste, har sagt fra. Den eneste bekymring der følger den, er om det var for at udstille chefen de gjorde det og at der stadig er andre ting der ikke lige kommer frem.

Så for mig personligt, så har tilliden til PET lidt en knæk.
Chefen for PET, var en luskebuks.
Tilliden til justitsministerens dømme kraft og evne til at tale sandt er helt væk.
Tiliden til formanden for retsudvalget evne til at tale sandt er helt væk.

Vil godt understrege at jeg er fløjtende lige glad med hvilken politikker det har drejet sig om. Det er fandme noget af det vigtigeste i et demokrati at der ikke er hemmelige aktører der blander sig i hvordan demokratiet fungere.

Husk på at en glidebane har det med at accelerere når man først har trådt ud på den.

Vil også gerne lige vende pressens dækning af sagen:
Sad og så journalister på TV2news, hvor den ene havde mere travlt end den anden med at undskylde for det som Scharf og PET havde lavet. Lige fra Pia gate, til det faktum at 600 politifolk ikke kunne arbejde sammen med ledelsen. Fik den tanke at de kære kriminal rapportere havde været for meget embedded med Scharf eller PET, til at opretholder deres objektivitet. Kan også være fordi de var bange for ikke at få flere informationer hvis de udtalte sig kritisk. Specielt en kvindelig rapporter var slem, fik lidt en “han er jo sådan en pæn mand” følelse.
Den eneste der rent faktisk forholdt sig kritisk var Chef redaktøren fra EB Miki Mistrati der var inviteret med i studiet. De andre fik det nærmest til at lyde som om det var hans skyld at Charf var tvunget til at gå af.

Så journalister der ikke evner at holde deres relationer adskilt fra deres arbejde, burde finde sig noget andet at lave
Det var næsten hele kæden der var knækket PET, Justitsministeriet, Retsudvalget og Demokratiets selvudråbte vagthunde Journalisterne. Tænk at det hele kom til at afhænge af en avis.

Så jeg håber der er nogle politikere der taget deres ansvar på sig og går af og at nogle af dem der er tilbage får lavet et fornuftigt kontrol udvalg til PET, så noget sådan aldrig kan forkomme igen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Under overfladen....