Samvitighed, ansvar og retfærdigehed

Hemmeligt nummer

DSCN056911En ikke så samfundsomvæltende betragtning, men hemmeligt nummer på mobil telefoner. Det har taget overhånd. Taler ikke om dem der ikke viser nummer, for de er i kategori for sig selv og meget hemmelige sælgere……. Men om de numre man ikke kan slå op på nettet og se hvem der ringer.

Det er ikke fordi at vi har et større behov for at være hemmelige, det er noget der er sket i takt med at flere og flere får betalt deres mobiltelefon af deres firma. Der er det sat som default at nummeret er hemmeligt. Man kan ikke engang se hvilket firma nummeret tilhører. ca. 75% af de gange jeg har ville slå et nummer op fr at se hvem det var der havde ringet, har det været forgæves. Det som jeg syntes er det mest tåbelige er at det er min erfaring at der ikke ligger et bevidst valg bag at numrene er hemmelige. Det er bare sådan at det er og der er ikke rigtigt nogen der har udfordret det.

Hvis jeg var ejer af et firma, (med undtagelse af et salg og marketing firma) Så ville jeg have at mine kunder kunne se at en af mine medarbejdere har forsøgt at få fat i dem. Når en telefon ikke bliver besvaret, bunder det ud i at man enten er optaget eller har fri. Personligt har jeg det sådan at jeg når jeg har fri, screener jeg mine opkald for at se hvem jeg vil snakke med. Hvis jeg ikke kan slå et nummer op, ringer jeg ikke tilbage.

Så slå i bordet, og få vendt udviklingen.

Vil så samtidig godt gøre lidt op med den forestilling der er om at man kan holde sig hemmelig i dagens verden. Prøv for sjov at gå ind på følgende sider.

Spokeo.com , mest baseret på US, men man må forvente at det kommer til Europa også. Laver en søgning på tværs af sociale medier, og får bid i alt. Lige fra indkomst, straf forhold, ejendom, antal beboere og alt hvad du har lavet på nettet. Totalt gennemført Stalker tool. Hvis du betaler, og prøver med din e-mail, så bliver det helt vildt.

Pipl.com, Lykkedes den at finde et billede hvor jeg har været ude og fiske på Hawaii, hvor bådejeren har lagt et billede af min fisk på nettet.

Hvis man gider bore sig lidt ind i den verden der ligge bare lidt dybere end google, så bliver man lidt overrasket over hvor meget det egentligt kan lykkedes at finde ud af om en enkelt person.

Vil ikke skrive en formaning om at du skal passe på hvad du lægger på nettet, tror det allerede er for sent. Men overvej hvad der allerede ligger der og hvad det kan bruges til, og så tag højde for det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samvitighed, ansvar og retfærdigehed