Terror, Jihad, al-qaeda

Religion Vs Logik

DSC_0521

En god en at tænke lidt over her på en kold efterårs dag.

Lidt baggrund. Da jeg var inde som værnepligtig soldat, var aftnerne oftes pænt kedelige. Det var før PC, ipad ipod osv. Det eneste alternativ til at gå ned i Randers by var at gå over på KFUM soldaterhjemmet. Der var Tv stue, med MTV, bordtennis, billiard, spil og mulighed for at købe noget mad der ikke var lavet i kantinen. KFUM hjemmet var drevet af en ægtepar, og de havde 3 unge udstationeret fra indremission tror jeg at det var. Om aftnen mellem 18:45 og 19:00 var der lidt fælles sang, hvor det galt om at komme ud. Senere fandt jeg og en del andre ud af at det ikke var så forfærdeligt at synge 3 sange, at det kunne svare sig at gå ud i kulden og vente. Men….. De tre unge mennesker. Hvor kunne mange lære en masse af dem idag. Altid klar på en religiøs diskusion, uden fordomme uden at dømme. Har diskuteret Adam og Eva mere en en gang under et spil risk. Men jeg savner muligheden for at kunne tage en diskusion uden at nogen havde behov for at være nedladende og uden at blive dømt for ikke at falde ind i linie.
Jeg selv har det lidt sådan at jeg har en stiltiende aftale med skaberen, om at jeg ikke laver for store ulykker, så fuck’er han ikke alt op for mig. (Han skylder nok lidt på den konto).

Nå det var hvem jeg var og hvor jeg kom fra, når jeg gerne vil diskutere religion.
En af de mest slående ting jeg oplever ved religion er at de alle bygger på hændelser der ligger en meget lang tid tilbage. Det får mig til at tænke at muligheden for at budskabet er blevet forvasket af mennesker gennem tiden må være tilstede. Kunne derfor godt forstille mig at noget af det man “skal” måske ikke er så helt “skal” agtigt som det gøres til.

Det kunne jeg godt tænke mig at diskutere med de 3 fra KFUM
Jeg hæfter mig også ved at de fleste religioner som udgangspunkt siger “tro på mig, eller du ender i helvede når du dør” Samtidig er skaberen en person med stor tolerance og tilgivelse. Kan ikke lade være med at tænke på at hvis nu vi for eksemplets skyld antager at den katolske kirke har ret, så ser det ikke så godt ud for den dreng der er født i grænselandet mellem Pakistan og Afganistan. Han vil blive opdraget til at tro noget andet, og hans mulighedder for at i eksemplet at få “rigtigt” fat på det er ikke eksisterende. Samme gør sig gældende for en dreng i Italien, og hvis det er Islam der har ret.
Så forstillingen om at skaberen, ikke tager højde for udgangspunktet virker på mig ikke i tråd med tilgivelse og tolerance. Det bliver helt galt hvis du er født i en stamme i regnskoven i Brasilien, hvor du aldrig har hørt om nogen af de verdens omspændende religioner.

Det var en diskution jeg godt kunne tænke mig at have med de 3 fra KFUM, for at få deres synspunkter omkring dette.

Har også en oplevelse omkring de gamle Azteker. De bliver beskrevet som en gruppe barbarisk mennesker med en religion der ofrede mennesker til guderne. Det er noget de fleste kan blive enige om, tage afstand fra i dag og et langt stykke hen af vejen betragte som  laterligt at nogen troede på det.
Tænker her korstogene, tænker på 90% af alle krige, tænker på selvmordsbombere. Tænker grundliggende på alle der er døde fordi de troede på noget andet en den der i det afgørende øjeblik havde magten.
Kunne rigtigt godt tænke mig den diskusion med de 3 fra KFUM.

Vil naturligvis på ingenmåde tage stillig til hvilken religion der har ret hvis nogen, men vil nok postulere at hvis det kun er en, og du hvis du er født ind i en forkert tro, så vil dommedag, tage højde for dette.

Hvis så nu der sidder en fuldbåren Ateist og ryster på hovedet og syntes det hele er latterligt. Så vil jeg for nu lige at forsøge at sparke til tænksomhed her også, og stille følgende scenarie op. Du sidder i en flyver på vej til Ålborg. Pludselig bliver kabinen fyldt med røg og flyet begynder at spinde i en cirkel hurtigt mod jorden. Hvad gør du nu….. Holder fast i din overlegne logik, eller tager du chancen og “folder hænderne”.

Jeg tænker at hvis man bruger religion som undskyldning for at gøre noget man ikke ville have gjort mod en med samme tros retning, så kommer man sku på den når dommen en dag falder.

Tænker også at religion er noget personligt og man skal gøre op med sig selv hvordan man så med det udgangs punkt vil leve. (for prins knud, så vil udtrykket personlig religion også kunne dække folk der ikke tror på noget)

Så lige en krølle på halen, af de tre fra KFUM, var den ene en ufattelig køn blond pige. Kan have haft indvirkning på lysten til at diskutere. Men set i bagspejlet, så var det befriende at komme som 20 årig, party  party, gungho, uden rigtigt at have taget stilling til religion og så bare spørge løs, og stille endog meget kritiske spørgsmål til meget troende mennesker uden at nogen tog det ilde op. Gad godt se hvor  det kunne lade sig gøre i dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terror, Jihad, al-qaeda