Der er gode dage og der er dårlige dage

Ytringsfrihedens ukendte lillebror.

DSC_0018Har siddet og læst en artikkel omkring en digter med muslimsk baggrund der måtte lempes ud af bagdøren. Vil med det samme skrive at jeg ikke har læst nogle af hans digte, da digte ikke lige er min stærke side. Men det leder mine tanker hen på muhammed tegningerne og andre situationer hvor sindene kommer i kog hos tusinder mennesker, enten lokalt eller globalt.

Ytringsfriheden giver i vid udstrækning alle mennesker der er beskyttet af den mulighed for at sige skrive og mene hvad de har lyst til men nogle få undtagelser. Det er en ret som jeg personligt vil være klar til at gå i krig for at bevare.
Det paradoksale her er at jeg er villig til at lægge mit liv for at personer, med langt ude og horrible holdninger som ny nazister, kan blive ved med at mene hvad de nu mener. Vil samtidig når jeg nu ikke er i krig for at forsvare deres ret, tillade mig at stå på den anden side af gaden med en fakkel og påpege de efter min mening er forlangt ude og totalt ude af synk med virkelighedden.

Det er her at ytringsfrihedens lillebror, som tilsynladende ikke er lykkedes med at gøre lige så stor reklame for sig selv kommer i spil.

Retten til ikke at høre efter.

Der vil altid være folk der i andres øjne optræder som idioter og som angriber ens egen ideologi, tro, politik, eller anden orientering. Hvis man skal reagere på alle idioter i verden, så har man fandme travlt. Man kan også spørge sig selv hvis ærinde det er man løber når man protestere med bål og brand over en svovl prædikant i USA der fortæller han vil brænde koranen.
Manden er en idiot, som vil score billige point i sit nær område ved at få folk til at opføre sig som gale andre steder i verden. Hvis nu man i stedet valgte at slukke for tv, opsige sit abonnement til jyllands posten eller bare grundliggende ignorere ekstremister og provokatører, så ville deres betydning blive markant mindre end den er i dag. Den sikre vej til berømmelse er at være så ekstrem som muligt.

Vil bestemt ikke gøre mig til dommer over den nuværende debat omkring nogle digte, som jeg ikke har læst, og om de er horrible, rigtige, gode eller dårlige.

Vil bare gerne gøre opmærksom på at man ikke behøver at købe dem, læse om dem, eller andet hvis man er uenig med den virkelighed de fremlægger.

Hvis det ligger dig på sinde at modbevise dem fremlagte virkelighed, så gør det ved ord, demonstrationer eller ved at udøve retten til ikke at høre efter. I samme øjeblik man laver døds trusler, så er resten af ens budskab forsvundet og det eneste der sker er at ens ligesindede som allerede gav en ret bliver ved med det og resten betragter dig som ekstremist og putter alt hvad der kommer fra dig derefter ned i bla bla ekstremist kassen.

Bevar retten til at sige hvad man vil og til ikke at høre efter. Så ville verden være et bedre sted.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er gode dage og der er dårlige dage