Er det mig der har for høje krav ?

Folketingspolitikere

DSC_0018Har siddet og fulgt med i folketingets nye spørgetime hvor partilederne kan stille spørgsmål til statsministeren. Hold nu fast hvor var det ringe. Denne gang er det en Socialdemokratisk Statsminister der kommer til at stå for skud. Kunne lige så godt  være en hvilken som helst anden politiker fra alle partier. Men hvis de undre sig over at der er politiker lede i Danmark har jeg et par hint omkring min oplevelse.

Konceptet med ikke at svare på det spørgsmål der bliver stillet, hvem fanden har fundet på det. Det nærmede sig en parodi når Statsministeren i stedet for at svare på spørgsmålet kom med indstuderet mod spørgsmål og med henvisninger til en tidligere sag omkring privat hospitaler. Holdt det ud til efter DF spørgsmål, så opgav jeg. Vil her godt slå fast at det ikke er den enkelte sag, parti eller person jeg forholder mig til, men den form som de kalder demokrati. Føler mig hensat til en børnehave med min far er stærkere end din far augmentation. Hvor ville det klæde diverse politikere hvis de rent faktisk ville svare på et spørgsmål når det blev stillet. “Ja vi blev opmærksomme på problematikken for 3 måneder siden og ville ønske vi havde reageret hurtigere, men sådan gik det ikke”. Sikker på at tirsdags analysen på News ville få kaffen galt i halsen, næsten sikker på at der ville komme breaking news “Politikker svare på spørgsmål”.
Syntes de skulle tage sig sammen og forsøge at slå Statsmandskab op i ordbogen.
Sådan en flok levebrøds politikere.

Har brugt noget afr dagen på at fundere over hvorfor det er sådan.
Mit bud er pressen.
De analysere alt og hænger sig i enkelte detaljer frem for helheden.
Eksembel Lars Lykkes GGGI gate. Manden har ved gud ikke været for smart, har dog ikke brudt de regler der var på området, men come one vi lever i DK.
Kan ikke lade være med at tænke på om de 8000 kr i diæter, der er det nye spændende i sagen mund ikke at der er tale om en forglemmelse ? Tænker med et rejse forbrug på x antal 100k, så ville man nok have medtaget de 8000 kr hvis man havde styr på det.
Men her går pressen i selvsving, og køre videre med sagen med fuld skrue. Hvis agenda er det lige her der bliver til gode set ? Regeringen ? tildels, men mere journalisterne der nærmest går i selvsvime over deres vagthunds opgave i demokratiets hellige navn.
Tænker her at der må være en nedre grense for i hvordetaljeret grad, en fuckup skal “journalistisk” behandles.
Tænker her om det er på grund af frygten for at sige noget forkert som aldrig vil blive glemt der gør at politikkerene lader være med at svare på spørgsmål. men i stedet udstiller sig selv som ignoranter og levebrødspolitikere.

Pressen er efterhånden mere fokuseret på processen end på svaret eller på de forsøg der gøres på at finde en løsning. Mener faktisk at pressen efterhånden er ved at nå et niveau hvor de er en trussel mod demokratiet. Lidt tilbage til mit tidligere indlæg om reality stjerner, pressen lever af at sælge aviser / reklamer og de har nok pænt styr på hvad der bliver klikket på. Syntes det er en skam at hvis man skriver på en net avis at Torning har løget om en dato, så klikker en masse mennesker ind for enten at fryde sig, eller for at lade sig forarge over at deres politikker er udsat for en hetz.
Man forholder sig ikke til om det var en bevidst løgn for at skjule sandheden, eller om der er tale om en fejl.
Det bedste eksempel er nationen på ekstrabladet, jeg klikker ind en gang i mellem når jeg for lyst til at se  hvor ignorante stupide og snævertsynet mennesker kan være.

Lidt som Appel VS Android tilhængere. Hvor fan boys på begge sider ødelægger en hver mulighed for at få en egentlig fornuftig sammenligning.

Mit håb er at der en dag kommer en politiker der står ved sine meningers mod og som ikke prøver at skjule at personen er menneske. Tror sku der er stemmer i lortet.

Kunne være man skulle indføre at man max måtte være politiker i 10 år. Så man krævede at der kom folk med føling omkring virkeligheden og som bagefter skulle ud og have sig et rigtigt job.

Vil godt lige afslutte med at jeg her ikke tager parti med nogle partier eller personer men udelukkende forholder mig til det “spil for galleriet” der efter min mening forgår og som er ødelæggende for en god debat i et demokrati.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det mig der har for høje krav ?