ND07A

Jobcenter, rent lotteri

DSCF1037

Som nogen ved, er jeg pt arbejdsløs, eller imellem job som det så fint hedder. Så jeg ville lige tage og beskrive mine oplevelser i mødet med systemet. En af de lidt sjove oplevelser er forskellen i kvaliteten af de job konsulenter og den slags som man møder. Der er ildsjæle, der brænder igennem og virkelig ønsker at hjælpe dig videre i din karriere, der er kontrol freaks hvis eneste mål i livet er at afsløre dig som en svindler, der er nogen der er totalt ligeglade/inkompetente, og alt imellem. En af de mest sjove ting man skal er at oprette sig på jobnet. Der skal man taste et CV ind, som alle er enige om aldrig vil blive brugt. Man skal ligeledes ind mindst en gang om ugen og se om den har nogle nye job forslag til dig. Personligt kigger jeg 2-3 gange dagligt, på diverse job sites, så en gang om ugen er til at overkomme. Det sjove er at så længe jeg kigger en gang om ugen er den hellige grav vel for varet over for jobcenteret. Men ikke over for a-kassen. Ak ja, du har nu to herskere du skal stille tilfredse. Alt kommunikation tager udgangspunkt i lovgivningen, og er “Gør som vi siger, eller vi tager pengene” kommunikation. Sikker nødvendigt, men sidestiller ikke hverken a-kassen eller jobcenteret som samarbejdspartnere.

Mit første møde med jobcenteret. Jeg blev indkaldt og fik af vide at jeg skulle have nogle ansøgninger og CV med, og nogle eksembler på job jeg ville søge. Hvis jeg ikke dukkede op ville jeg ingen penge få. Nå jeg er ikke for gammel til at lære noget, så alle ansøgninger på ipad’en og afsted. Man kunne selvfølelig ikke parkere ved jobcenteret, så efter en lang gå tur ind i receptionen og ned i kælderen i et mødelokale sammen med 10 andre. På det møde der varede 2 timer, modtog jeg de informationer jeg allerede havde modtaget via mail, og vil postulere at hvis man ikke vidste det allerede så var pengene røget. Men det kan jo være lovgivnings mæssigt det hænger sådan sammen. Mit CV og ansøgning skulle ikke bruges, så det tog jeg da med hjem igen. Udfyldte et skema med informationer der allerede lå elektronisk, med undtagelse af om jeg ønskede en indviduel samtale, jeg takkede ja. Tænkte at må se hvad de kan bruges til.
Samtalen, var med en ung dame, så lidt fordomme om hvad hun kunne fortælle, hun var også lidt i vildrede om vade jeg egentligt ville snakke om. Åbenbart ikke så tit at folk friviligt vil snakke med dem. Men hendes alder til trods, så vidste hun faktisk hvad hun snakkede om, og kom med nogle forbedrings forslag til CV, jeg nu har implementeret. Så glad hjem igen. Har sideløbende været inde i A-kassen til næsten samme informations møde og til gennemgang af CV.
Noget der springer i mine øjne er at fællesmøderne primært er baseret på hvilke rettigheder og pligter du har når du er ledig, i 1 måned 3 måneder 6 måneder 1,5 år og 2 år og derefter. Er muligvis naiv, men det interesserede mig ikke rigtigt, da jeg ikke planlægger at være ledig så længe.
Nå efter mit møde tror det var dagen efter en fredag fik jeg en mail fra A-kassen om at jeg skulle i aktivering fra den 25/11 til den 16/1 det havde de modtaget fra jobcenteret. I weekenden, da jeg pligtskyldigt loggede på jobnet, lå der så en handlings plan, om at jeg havde aftalt det med en dame jeg aldrig havde mødt fra jobcenteret.
Lettere forvirret kontaktede jeg dem om mandagen for at høre hvad det gik ud på, havde jo lige været til møde uden at høre noget om det. Men den var god nok, Damen var chefen dernede og det var noget alle skulle på, og de skrev damen på alt deres kommunikation….
Kurset, “Find et arbejde på 1000 måder” hed noget andet, var en realitet, håbede bar jeg også fik tid til at søge, men med åbent sind troppede jeg op. Her mødte jeg en ildsjæl, der virkelig vidste hvad hun snakkede om og som gerne ville hjælpe. Så det var positivt.

Men nogle lidt sjove facts.

  • Ca 50 % af deltagerne er ryger, vil trods det spinkle grundlag tillade mig at konkludere at det er svært at få job hvis man ryger.
  • Ud af 30 var der 5 der aldrig får et job. Ville ikke ansætte dem som gulvfejer.
  • Der var 4 ud af 30 der ikke havde et CV, hvor dan man så kan være ledig uden er mig en gåde, men facts.
  • Arbejdsløsheden rammer bredt, rigtig mange faggrupper repræsenteret i alle lag.
  • Kursus tingene kan godt være lidt tunge da alle skal med, så nogen ting taget laaaang tid.
  • Der er en job konsulent på rødovere der er en højrøvet inkompetent idiot bitch. (har ikke mødt hende, men det havde flere andre).
  • Det er ikke alle der mener at man skal hjælpes med at finde et arbejde, faktisk lidt sure over de skal være der. Det er samtidig min oplevelse at det er dem der har mest behov for at være der.
  • Man kan lave et CV på mange måder, og hvis man kan inkorporere en gul kylling i CV hjælper det.
  • Begrebet alibi ansøgninger lever i bedste velgående. Afhængig af fagforening skal man søge mindst 2 j0b om ugen også selv om der ikke er nogen du re kvalificeret til. Sikkert fedt for dem der skal kigge dem igennem ….

Kan også konstatere at mine ansøgninger og CV følger og anvender de rigtige teoretiske metoder, og at man altid skal starte fra bunden når man søger et job man gerne vil have.
Men alt i alt er det faktisk godt, og nogle sjove mennesker der er med.
Men du milde hvor kunne man gøre meget mere effektivt og bedre hvis man altså gad. Også lidt sjovt at de enkelte kommuner kongruere mod hinanden om at få lige nettop deres i arbejde, de kommer jo ikke lige flere job bare fordi man hjælper og presser.
Ikke helt rigtigt, få det er en million industri både for jobcentrene og de andre aktører ;o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ND07A