Jobcenter, rent lotteri

Hjemløse, er det Danmark værdigt ?

IMG_0120

Ja, når man ikke lige har så meget at lave kan man jo bruge tiden på at blogge lidt. Introducere en ny kategori Opråb, vil bruge den nå “noget er sku for galt”, efter min mening.

Hjemløse.
Hvad er definationen på en hjemløs ? i Danmark hvis han (er vist oftes en han, bliver en han hele vejen igennem indlægget.) er dansk statsborger, så er han ikke for fattig til at få en bolig. Det sørger systemet trods alt for.
Nogen vil derfor konkludere at det er hans egen skyld at han er endt på gaden. Augmentet fejler som sådan ikke noget, men jeg tænker at det er de færreste der en dag vågner op og tænker jeg vil sku være hjemløs. Så jeg tænker derfor at der er mere i problemet end det der ligger på overfladen. Har også hørt “vi kan ikke rede alle og det er ikke dem alle der vil redes”, I et land som danmark kan alle redes, hvis ikke de vil kan vi ihvertfald prøve.
Hjemløse har en håbløs sag, selv ikke den bedste PR mand, kan få en sprit stiv, beskidt, skidt i bukserne, ildelugtende eksistens til at være appellerende. Vi kan højst lige tage de nogenlunde udsende Hus forbi sælgere og smide en tyver, og så ellers lade dem der skal tage sig af sådanne gøre dette.
Livet kan for selv den bedste tage et uforudset dyk, og hvis man står alene kan det man har smuldre fra hinanden. Tror jeg vil augmentere for at alle hjemløse grundliggende er syge. Snakkede en gang med en, og jeg spurgte hvordan det kunne være han var endt på gaden. Han fortalte at hans far var død for nogle år siden, og det havde han ikke kunnet klare, mistede sit job, regninger der ikke kunne betales, begyndte at drikke, sat ud af huset, og så ente han på gaden med stoffer osv osv. Han var tidligere håndværker og ugift, så der var ingen der greb ham på vej ned. Tænker han var ramt af en psykisk sygdom i forbindelse med hans fars død. Hvilken ved jeg ikke, men ………………. Psykisk sygdom og det at være hjemløse lader til at gå hånd i hånd. Ikke at alle psykisk syge bliver hjemløse, men tror at alle hjemløse er ramt af en eller anden form for psykisk sygdom der startede deres deroute, eller misbrug.

Så i Danmark smider vi syge på gaden, og lader dem leve af rester og sove i deres eget lort.

Syntes jeg egentligt ikke vi kan være bekendt. Tænk på hvis vi gjorde det med en anden patient gruppe, så ville der være et ramaskrig. Eller nej, for de ville ikke finde sig i det og ville kæmpe imod, deres pårørende ville starte en revolte.
Tror de her eksistenser står alene, der er ikke engang rigtigt stemmer i dem og det er mega svært at gøre noget ved det.

Havde en oplevelse for nogle år siden, en hustru, jeg havde på det tidspunkt, havde købt et hus forbi, på vej ind i netto. Hun fik den brillante ide, at købe lidt ekstra ind og gav det til de hjemløse husarer da hun kom ud. Noget toastbrød, smør og kødpølse og sådan. De blev vildt glad, og med små penge gjorde hun der en lille forskel for dem  i dette øjeblik.

Vi kan da ikke bare opgive medmensker fordi de er ulækre ?
Hvis det er penge, må de gerne sætte min skatte procent op.
Da jeg var udstationeret kunne vi få en camp med plads til 150 mennekser på en uges tid, hvis vi var nok. En gammel kasserne, med alle de indsatser der trods er på området samlet, med gratis mad, suppe køkken hospitals faciliteter, social rådgivere, misbrugs konsulenter, Rent og gratis heroin eller hvad det nu lige er de skal skaffe. Egen politi station til at holde lidt styr på gemyterne. Ved ikke om det er løsningen, men jeg ved at det at gøre ikke noget eller det vi gør efter min mening ikke er værdigt for et land som Danmark. Undskyldningen med at så komme alle de hjemløse fra hele europa væltende hvis vi gør det for godt for vores egne…….. kan vores egne ikke bruge til ret meget. Kan godt se problemstillingen, men at noget er svært at gøre, gør ikke, at det er det ikke er det rigtige at gøre.
Der er lands indsamling til ved snart ikke hvad, der burde laves en lands indsamling til hjemløs.  Nogen der rent faktisk ved hvad de snakker om burde sætte sig ind hos indenrigs ministeren fortælle hvordan og så ellers få den founding der skulle til.

Syge på gaden i deres eget pis og lort. Det er sku ikke i orden efter nogen målestok.

Billedet er valgt med lidt symbolik af at have nok, og fordi jeg ikke har taget så mange billeder af hjemløse. Tænker jeg som alle andre også har syntes de ikke er så appetitlige…………desværre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jobcenter, rent lotteri