Terrorist, Lyserød skjorte og valg

Exit polls…. Valg manipulation ?

DSCN0570

Deltog i en debat igår på facebook omkring om exit polls før valghandlingen er afsluttet er en god ide. Rejser nogle principielle spørgsmål omkring hvordan, og om man overhoved vil kunne påvirke nogen med at give en stilling før kampen er slut.

Hvis man nu ser på den brede vælger skare, hvor der er dedikerede vælgere, vælgere , må hellere vælgere , pligt vælgere, stemmer som min far vælgere, gider ikke rigtigt vælgere osv osv. Så er det nærliggende at man ikke vil kunne på virke alle, men jeg tænker at man vil kunne påvirke nogen. Når man ser på et folketings valg, så er det ikke så ufatteligt mange der skal påvirkes før resultatet skifter mellem blå og rød.

Det er min tanke at hvis man fortæller offentligt at exit pools har vist at Rød står til at gå tilbage og blå får et kanon valg. Så vil man animere de røde vælgere der var i tvivl om de ville kunne nå/gider det, til at møde op og de blå vælgere i samme situation vil vælge at blive væk, da valget  er i hus.

Mener at kunne huske et folketingsvalg hvor det var ca. 150 stemmer på færøerne der endte med at være afgørende. Så det er ikke nødvendigvis så mange man skal kunne skubbe rundt med for at opnå et resultat.

Man kan også sige at der jo er meningsmålinger, men der er det min oplevelse at meningsmålinger primært er lavet for at udfylde sende tid og spalte plads. 95 % af dem der ser læser dem, de glemmer dem med det samme, da de ikke har relevans. Det har exit pools til gengæld, da de omhandler idag, og noget som du skal fortage dig senere.
Man kan også augmentere at folk der ikke magter at møde op ikke har fortjent at få deres stemme hørt og at det vil gælde gå begge veje.

Men hvis nu at man tager sin lidt kriminelle tankegang i brug og tænker på valget igår.
Der var der hele dagen exit pools der viste at V var Danmarks største parti og at S gik tilbage. Der har sågar været en beklagelse fra DR omkring de forkerte pools. http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/KV13/Artikler/Hele_landet/2013/11/20/091546.htm
Det er så her at en manipulationen er mulig:
Er det DR ?
Er det Epinion ?
Er det de folk der har spurgt ? Er de alle medlemmer af et parti ?
Konspirations teorierne får mulighedder for at gå i overdrive.

Så fjern tvivlen, lad exit pools være direkte ulovlige til efter valghandlingen er afsluttet. Det er i ingens interesse ud over journalisterne der får lidt mere at tomgangs snakke om at komme med spådomme.

Sådan noget vil aldrig ske i Danmark……. Håber jeg sku, for nu er tvivlen der…….
….. altså, DR…… røde lejesvende…. fuck…….. Rød gik pludselig frem….
(Ovenstående bare for at ilustrere hvor lidt der egentligt skal til før man kommer i tvivl og er ikke en anklage.)

Har ikke noget med Rød at gøre, kunne ligesågodt have været Blå.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terrorist, Lyserød skjorte og valg