Det overfladiske demokrati

Frie rammer til dommere

DSC_0018

Har fulgt lidt med i den sag med en lille pige, der sammen med sim mor er blevet udvist på grund af manglende tilhørsforhold. Lader nu til at der komme en løsning på en sag som er fuldstændigt hen i vejeret. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på at et stift ret system nogen gange fejler. Tænker ikke her på at en dommer skal kunne dømme ekstra hårdt fordi der er tale om en virkelig ond person. Men mere muligheden for at dommeren sender graffitimaleren, 100 timer hos DSB som tog vasker. Eller som i tilfældet med pigen, lader den sunde fornuft råde, så vi ikke behøver er sær lov for at opnå det åbenlyse.

Tænker at det skal være muligt i  Retten at være kreativ med hvilken straf man idømmer nogle typer lovovertrædere. Personen der for 3 gang køre for stærkt forbi vejarbejde bliver sat til at samle skrald langs samme vejarbejde og på egen krop oplevere faren. Tænker at dommeren skal have mulighed for at dømme alternativt, så idioten der for 18 gang kører spiritus kørsel, får frataget sin bil og dømmes til at samle skrald på en øde ø. Alternativet skal selvfølelig være fængsels straf, men den unge der kvajer sig og står til at få plettet sin straffe attest, får en ekstra chance for at vise at der er håb forude. Fulgt op med den hjælp der nu skal til for at få ham igang med en uddannelse eller ligefrem dømmes til at tage en uddannelse.

Risikoen er selvfølelig at alle så ikke er helt lige for loven, men jeg tænker at dommere i min optik er forstandige mennesker og at man selvfølelig har mulighed for at anke eller vælge fængsel.

Som jeg har opfatte retssystemet så er det ikke bygget op for at straffe, men for at forbedre det enkelte individ, så personen kan genindtræde i samfundet efter udstået straf. Tænker så bare at alle sager og personer er forskellige, så kunne være at straffen også skulle være det, eller i hvertfald åbne op for muligheden.

Ville sikkert give totalt kaos, og han måtte nøjes med at vaske politi biler, men jeg skal i fængsel problematikker. Forsvars advokaterne ville sikkert få kaffen galt i halsen, men hvor kunne det egenligt være fedt hvis man ikke kunne være sikker på at ved at begå indbrud, får man ca 1 måneds straf, men istedet blev sat til at male stakitter.

Nogen gange er der bare for mange love som ikke virker som de er tiltænkt, så ville en forstandig dommer sku ikke være af vejen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det overfladiske demokrati