Folkeskolen ude af synk med omverdenen ?

Hvor er vi på vej hen ?

2013-07-18 07.29.47

Hvor er vi egentligt på vej hen som samfund og som det enkelte menneske ?

Noget som jeg har spekuleret over en del. Hvis man tager de store linjer, syntes jeg oplever en egocentrering og en forrågeles. Blandet med en hvad jeg syntes holdning, tilsat lidt jantelov. Janteloven ikke så meget du skal ikke tro du er noget, mere et skil dig lidt ud og vi kommer efter dig. Oplever at samfundet er blevet langt mere hånende og hvis man ikke har den samme opfattelse så er tingene langt mere polariseret.

Oplever curling generationen er på vej for fuld skrue, blandet sammen med reality, overfladiskhed, fuld fart frem, hvor er min Iphone.
Er jeg ved at blive en af de gamle gnavne mænd “den gang jeg var barn” typen ?
Ved det ikke, men oplever at hvis man forsøger at opdrage sit barn til at være et godt menneske, så bliver det tromlet ned. Børn ar ikke født onde, overfladisk, egoistiske det er noget de er blevet opdraget til. Så idag at der var strandet to hvaler og må indrømme at det forundrede mig at folk kunne finde på at sætte deres børn op på liget for at blive fotograferet. Er ret sikker på at hvis det var forgået “da jeg var barn” og hvis der var nogen børn på kadaveret, var det drenge hvis forældre havde vendt sig om. Ved ikke hvilke signaler og hvilken opdragelse der er i at sætte sit barn op på et dødt dyr, men ved dog at mit moral kodeks havde truffet et andet valg.

Så var der giraffen……. hvor verden gik amok. Der rejste sig en folkestemning at her ved i bedre. (jeg er i øvrigt enig), men kan ikke lade være med at tænke at hvis de første kommentarer der var kommet fra offentlige personer havde være dunder tale mod aflivningen, så kunne stemningen have været gået den anden vej.

Igen må jeg referere til mit moral kodeks, giraf aflivet humant, for lidt plads fagkundskab. videre hvad er det næste. (point på vej, men ikke endnu)
men ak, den store historie køre i udlandet, og så kan vi køre en mase historier på historierne og på vores overlegen forståelse af verden.

Samtidig et andet sted i verden. (point er der nu)
Menesker der sulter, bliver totureret, gasset, forfulgt og dræbt. (Nej det er ikke anden verdens krig) det er i Syrien. Bevars ( nu er der lidt ironi på vej) De ligner jo terrorister, og hvis de fik chancen ville de helt klart springe os i luften. Eller tage vores job eller piger. (ironi slut)
Hvordan kan man bare lade stå til ?

Hvor er vores samfund på vej hen ? i min generation, gik folk temmelig meget op i hvordan et regime behandlede sine medborgere i Sydafrika. I dagen generation går man meget op i …. bum bum….. Amalie ?….. Apple Vs Samsung ?…….har sku lidt svært ved at finde ud af hvad der bliver gået op i ud over jeg’et.
Men vores politikkere de viser jo vejen…… bum bum…. nø ikke rigtigt……..de viser vel egentligt hvordan man bliver en større egoist.

Hvor er den gode opdragelse henne, den gode opførsel, etisk forståelse ja grundliggende det moralske kodeks. Har vi begået er bjørne tjeneste (gammel nok til at forstå hvad en sådan en er (ikke fantastisk positivt) ellers slå det op ) ved at opdrage en curling generation ?

kan også bare være at det er hvad alle generationer har sagt til sig selv, at verden er at lave. Men må indrømme at jeg er bekymret. kan ikke lade være med at beskrive det jeg ser som er en degenereret generation og nation. Der er bare ingen steder hvor der er lyspunkter, alle løber stærkere, alle bliver mere egocentreret mere højrøstede. Fra politiker, samfunds funktioner til alle samfunds lag.

Der er næsten ingen idealisme, “helte” der ikke kan noget, man kan ikke engang kippe med flaget uden at man bliver sat i bås.

Overvejer om jeg skal begynde at planlægge at flygte til en af de små ø samfund der er ved at uddø, så man kunne slippe for den overfladisk mentalitet, og det orwell agtige samfund vi (se nu efter. (ikke ved, men har)) har stablet på benene. Overvågning, indskrænkelse af alt fra ytringsfrihed til beslutnings kompetance.

ja, er sku nok ved at blive gammel og gnaven.
Et at tegnene er vel at man oplever at stå temmelig alene når man forsøger at opføre sig ordentligt. Så er det vel der reflekteringen skal sætte ind og man skal overveje hvem der er galt på den. (se her kommer du selv til at vurdere om der skulle være lidt ironi)

nå opgiver at rede verden. Går i stedet i seng og glæder mig over at alt hvad jeg har skrevet sagt, hvor jeg har været hvad jeg har brugt penge på er registreret og kan trækkes frem hvis behovet skulle opstå.

Men vi er fandme de lykkeligste i verden………………….måske fordi vi er ligeglade ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folkeskolen ude af synk med omverdenen ?