Er grænsen er nået ?

Fyrværkeriloven moralisternes sejrsgang

DSC_06631

Føler mig kaldet til igen at berører den nye fyrværkeri lov. Mit udgangs punkt er ikke at jeg er fuldstændig vild med fyrværkeri, men føler at det princip der ligger bag loven er himmelråbende galt. Vil gå så langt til at sige at det er et angreb på den personlige frihed.

Det er bringer mit pis i kog, er at staten skal bestemme hvornår jeg må fyre lovligt fyrværkeri af. Ville have større accept af at det blev helt forbudt end jeg har af at jeg på den måde skal reguleres.
I dag er det fyrværkeri, som man jo kan have et afslappende forhold til. Langt de fleste skyder alligevel kun af til nytår, og til et enkelt bryllup i ny og næ. Så hvorfor så gå sådan amok ?

For mig er det en start på en glidebane i lovgivningen og mig bekendt den eneste lov der regulere hvornår jeg må fortage mig noget lovligt.
Det er synd for dyrene, og irriterende at hører på lyder nogle af de kommentere der har været til lovgivningen. Ja, men det er ikke problemet.

Lad og i stedet tage et andet eksempel.
Alkohol: giver alkoholikere, spritbilister, Splittede familier de fleste kender til de problemer der følger med alkohol hvis det overdrives.
Skulle vi til sammenligning indfører at det kun var lovligt at købe og drikke alkohol på samme tid som fyrværkeri ?
Effekten vil være langt større, og virkelig hjælpe en masse børn der døjer med alkoholiske forældre.
Et andet sted man kan sætte ind er indtagelse af kød, en ko er et kæmpe problem i forhold til drivhusgasser og miljøet vil have fantastisk godt af at vi ikke spiste så meget kød. Der er 5 dage om året nok at overdrive, men så i stedet, lad os indføre at det kun er tilladt at købe og spise kød om lørdagen.

Hvis man nu forstillede sig at de ovenstående eksempler blev ført ud i livet, ville du så stiltiende se til ? eller vil du reagere da det så pludselig har indflydelse på dit liv ?

Moralisternes sejers gang.

Det er når noget er fundamentalt forkert, men da det ikke berører mig og jeg syntes det er lidt irriterende, så vil jeg fan’me bestemme hvordan andre mennesker skal indrette deres liv.

Jeg er desværre bange for at jeg et langt stykke hen af vejen står alene med mit synspunkt. men jeg håber at du som læser kan se ud over Fyrværkeri loven og se det store perspektiv der er i den type lovgivning.

Er ikke på vej ud i dyrehaven og oprette mig egen militia mod staten, men mener staten er helt galt på den i dette tilfælde. Kunne selvfølelig bare læne mig tilbage og være ligeglad, skyder kun af til nytår så tager en slapper.

Men Jeg mener man skal bekæmpe forkerte principper.

Hvis nu fyrværkeri er den måde jeg udtrykker mig på, for mig er kunst. Er det så et angreb på min ytringsfrihed ?

Endnu en gang godt nytår.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er grænsen er nået ?